Novice

Zvezde pod klobuki

Ne bomo zamolčali, da je bilo na prizorišču tudi nekaj luž, ki so poskrbele predvsem za židano voljo najmlajših, in da je lep čas grozilo, da bomo o letošnjem dogodku govorili kot o »pikniku Zvezde pod dežniki«. Konec dober, vse dobro. Veter je premetaval oblake in dežne kaplje, ki so se skozi popoldan in večer družili kot številne slovenske zvezde, ki so prišle uživat v družbi starih znancev in prijateljev.

Za razliko od prejšnjih let so bili letos obiskovalcem ponujeni prav posebni klobuki z namenom, saj smo tokrat sodelovali z novoustanovljenim socialnim podjetjem ETRI – Cof Škofja Loka. Vsem, ki so prišli brez klobukov, pa tudi tistim, ki so želeli pomagati, so bili v njihovi posebni pop-up trgovini na voljo kvalitetni klobuki žal propadlega slovenskega proizvajalca klobukov Šešir Škofja Loka. Del izkupička od prodaje je šel v poseben sklad za usposabljanje in zaposlovanje invalidov in drugih ranljivih skupin na delovnih mestih, ki so ustvarjena v sodelovanju z lokalno skupnostjo, del pa v stečajno maso, iz katere bodo poplačani delavci podjetja Šešir.

Med nastopajočimi so bili letos v središču pozornosti Čuki, ena naših najbolj priljubljenih zasedb, ki so pred kratkim predstavili novega člana Miho Novaka in novo uspešnico Ruzak, za katero smo se v Smledniku lahko prepričali, da jo znajo tako stari kot mladi. Čuki so svoj nastop vešče prilagodili in se najprej posvetili najmlajšim, ki jih tudi letos ni manjkalo, na odru in pod njim so se jim pridružili ter z njimi peli in plesali Dejan Vunjak, Ivan Hudnik, Učiteljice, Urška Vučak Markež, Domen Kumer, Iryna Osypenko Nemec ter mnogi drugi in vsi skupaj so poskrbeli za dodaten val pozitivne energije, ki je posameznim dežnim kapljam navkljub prevevala Smlednik. Program je z zdravo mero humorja, dobre volje in sprotno improvizacijo ter klepanjem rim vodil priljubljeni raper Trkaj, za glasbo in odlično vzdušje pa je skrbel legendarni DJ Dady, še ena zvezda stalnica našega piknika, ki je na oder pritegnil tudi Victory, Sašo Lendero, z novo uspešnico pa so navdušile tudi vse bolj priljubljene Učiteljice.

Uredništvo revije Zvezde je tudi letos izbralo in nagradilo najbolj domiselne klobuke, izbor pa je bil vse prej kot lahek: za najbolj domiseln ženski klobuk so izbrali klobuk Salome, ki je nosila klobuk v obliki sladice s kremo, kuhalnico in češnjo na vrhu. Klobuk ji je izdelal oblikovalec Boštjan Polanec in predstavlja njeno trenutno strast – to je seveda kuhanje. Nagrado za najbolj izviren moški klobuk je prejel Milan Gačanovič, ki je presenetil s turbanom, narejenim iz kar 6,5 metrov blaga. Izdelal ga je sam, navdih pa je črpal v Aziji, Indiji in Šri Lanki. Za najbolj ustvarjalen otroški klobuk je bila nagrajen Klara Spolenak, hči Urše Drofenik, klobuk pa sta ustvarjali skupaj, motiv konja pa sta izbrali, ker je Klara zaljubljena vanje. Vsi so domov odšli s polnim naročjem nagrad. Letos je bila prvič podeljena tudi nagrada za najbolj simpatičnega kosmatinca in sicer je nagrado, ki jo je prispevalo podjetje Vitan trade z blagovno znamko Premium Pet, domov odnesel najmlajši član družine Štamol Droljc. Z domiselnimi klobuki in pokrivali so izstopali tudi: Lea Mederal, pevka Hajdi z družino, Damjan Murko z družino, Marijan Novina, Jagoda Batagelj z družino, Pia Pustovrh, Tone Fornezzi – Tof in mnogi drugi.

Zvezde pod klobuki