Novice

AKTUALOV DAN SREČE: Aktualovci letos osrečili 2616 ljudi!

Klemen Bunderla, Mojca Gornik, Aktualko, Vzajemko in mični Aktualovi hostesi so se po lanskem neverjetnem uspehu, ko so osrečili rekordno število ljudi, spet odločili osrečiti vse tiste, ki čez leto skrbijo za nas in jim pozornost vse premalokrat vračamo. Vse tiste, ki bi jim košček sreče v tem trenutku prišel zelo prav, pa tudi najmlajše, ki srečo tako zelo radi delijo naprej ... Aktualov dan sreče je letos potekal v organizaciji Radia Aktual in v sodelovanju z zavarovalnico Vzajemna.

Vesela druščina se je na pot podala z Aktualovim avtobusom Ljubljanskega potniškega prometa. Najprej so obiskali otroke in vzgojiteljice v sosednjem vrtcu Pedenjped v Vevčah in jih razveselili z bomboni, baloni, štampiljkami, predvsem pa s srečnimi piškoti, ki so jih okrasili sami. Bilo je zelo veselo, pelo se je in plesalo kot že dolgo ne!

Nato so se podali na Pediatrično kliniko, kjer so srečo uspešno razdelili med tiste, ki jo še kako potrebujejo in so jih bili še posebej veseli – med bolne otroke in medicinske sestre. Mimogrede so se ustavili tudi na Zavodu za transfuzijo, kjer sta Mojca in Klemen uspešno razveselila tudi druge bolnike in zdravstveno osebje.

Obiskali so tudi reševalce Reševalne postaje v Mostah, ki vsak dan rešujejo življenja in si srečo vsekakor zaslužijo. Misijo osrečevanja so nato sklenili v središču Ljubljane, kjer so mimogrede osrečili še kup mimoidočih.

Mojca in Klemen, ki sta se ta dan pomerila, čigava srečna misel bo všeč večim ljudem, pa sta dobila tudi zmagovalno misel. Tokrat je Mojco z veliko prednostjo premgal Klemen z mislijo Toneta Pavčka:

Na svetu si, da gledaš sonce, na svetu si, da greš za soncem, na svetu si, da sam si sonce in da s sveta odganjaš sence.

Na koncu so bili vsi skupaj zelo zadovoljni, saj so prešteli, da so uspešno osrečili natanko 2616 ljudi. Srečna pa je bila tudi Mojca, saj bo kazen »odslužila« v zavetišču za živali Ljubljana.

Več o dogajanju na Aktualovem dnevu sreče si lahko preberete tukaj, več fotografij z dogodka si lahko gledate na Facebook strani Radia Aktual!

AKTUALOV DAN SREČE: Aktualovci letos osrečili 2616 ljudi!