Novice

Vsa Slovenija je tekla s Klemnom za tople obroke otrok!

Pretekli teden je vsa Slovenija tekla s Klemnom Bunderla za tople obroke otrok – najprej smo pretekli tekaško traso, ki je vodila po prelepi zeleni okolici Novega mesta, nadaljevali v Trbovljah, kjer je bilo sploh živahno, saj so se nam pridružili tudi najmlajši, vmes smo se ustavil v Ljubljani, kjer smo se s Kongresnega trga podali proti »tekaškemu raju« v Tivoli in proti Mostecu, za konec pa še na idilično pot tik ob morju od Izole do Kopra. To je bil čisto poseben tek – tekli smo vsi skupaj, stari, mladi, otroci, mamice z vozički, pa tudi mnogi kužki ... Vmes pa smo se veliko pogovarjali in še več smejali. Kajti rezultat ta dan ni bil pomemben, važno je bilo sodelovati. Kajti tekli smo za skupen cilj, za tople obroke otrok!

Aktualov dober tek so - pohvalno! - z odprtimi rokami sprejele prav vse občine, kjer je tek potekal. V Trbovljah je tekače pozdravila županja Jasna Gabrič, županja Trbovelj, v Ljubljani podžupan Dejan Crnek. Klemnu Bunderla so se na teku za tople obroke otrok pridružili številni somišljeniki, prijatelji in znani Slovenci. V Trbovljah se mu je pridružil Simon Vadnjal, sotekmovalec iz oddaje Znan obraz ima svoj glas, med obiskovalci smo opazili tudi Tokaca, vokalista skupine Dan D, z družino, na obali je s tekači (kljub prehladu) tekla pevka Špela Grošelj, v Ljubljani se jim je pridružila dobro razpoložena pevka Kataya, v Novem mestu se je s tekmovalci potil pevec Roko Bažika.

Mnogi znani pa so dobrodelni dogodek podprli z udeležbo na družabnem delu. V Ljubljani sta dogajanje z glasbenim nastopom popestrila priljubljena pevca in prijatelja Radia Aktual Ines Erbus in Roko Bažika, za sijajno vzdušje sta z glasbo poskrbela dva najbolj priljubljena DJ-ja ta hip, DJ Dady in Jonhy DJ. Na odru so tekače poleg Klemna Bunderla pozdravili in spodbujali tudi drugi voditelji Radia Aktual, med njimi Primož Siter, ki je bil srce in motor prireditve, v Novem mestu pa so obiskovalci lahko v živo spoznali novo Aktualovko Mojco Gornik.

Vsa sredstva, ki so se nabrala s štartninami tekov, se bodo porabila za tople obroke otrok in sicer v istem kraju, kjer so bila pridobljena. Aktualov dober tek so s spodporo Event24 organizirali prostovoljci dobrodelne humanitarne organizacije Food for Life – Hrana za Življenje Slovenija. Pa še nekaj zanimive statistike - svetovna organizacija Food for Life je v 40 letih obstoja razdelila skoraj štiri milijarde obrokov po vsem svetu, danes pa jih razdelijo dva milijona obrokov dnevno.

Aktuakov dober tek je potekal s podporo številnih medijev Media24. Za revije Zvezde, Zarja in Vklop so tekle novinarke Andreja Comino, Carmen Leban in Marjana Vovk, z Radia Veseljak je tekla zaprisežena tekačica Barbara Pirih, ki je trase tudi prva preizkusila, v Novem mestu je tek podprla direktorica Dolenjskega lista Marjana Čančar ...

Od srca hvala prav vsem, ki ste bili z nami!

Album fotografij z vseh tekov si lahko ogledate na Facebook strani Event24

Vsa Slovenija je tekla s Klemnom za tople obroke otrok!