Novice

Kdo so nominiranci za viktorje popularnosti in strokovne viktorje?

Slab mesec dni pred podelitvijo vam predstavljamo nominirance v šestih kategorijah za viktorje popularnosti in šestih za strokovnega viktorja. Skupno torej dvanajst kategorij, šestintrideset nominirancev in le dvanajst zmagovalcev. Kdo bo zlate kipce odnesel domov, bomo izvedeli šele v soboto, 7. junija 2014.

Podeljenih bo šest strokovnih viktorjev, ki jih izbirajo mnenjski voditelji, člani Akademije Viktor, in sicer v kategorijah zabavna in igrana TV-oddaja (nominirane so Dobro jutro, Dobra ura in Moja Slovenija), voditelj zabavne TV-oddaje (nominiranci so Klemen Slakonja, Peter Poles in Mario Galunič), obetavna medijska osebnost (nominiranci so Anže Zevnik, Ana Žontar Kristanc in Nina Košorok), informativna TV-oddaja (nominirane so Odmevi, 24 ur in Dnevnik), voditelj informativne oddaje (nominiranci so Slavko Bobovnik, Igor E. Bergant in Rosvita Pesek) in otroška in mladinska TV-oddaja (nominirane so Male sive celice, Ribič Pepe in Firbcologi).

Podeljenih bo tudi šest viktorjev popularnosti, ki jih je tudi letos izbirala širša javnost z različnimi načini glasovanja. V kategoriji TV-osebnost so največ glasov prejeli Klemen Slakonja, Slavko Bobovnik in Vid Valič, v kategoriji TV-oddaja Vid in Pero šov, Odmevi in Moja Slovenija, v kategoriji spletna stran 24ur.com, Slorock.si in Planet Siol.net, v kategoriji glasbeni izvajalec Modrijani, Tanja Žagar in Siddharta, v kategoriji radijska postaja Val 202, Radio Center in Radio 1 in v kategoriji radijska osebnost Jože Činč, Denis Avdić in Miro Mutvar.

Poleg viktorjev popularnosti in strokovnih viktorjev bo podeljen tudi najžlahtnejši, viktor za življenjsko delo, ki ga je lani prejel Boris Cavazza.

Letošnji nominiranci se bodo v zadnjih trenutkih nestrpnega pričakovanja sprehodili tudi po rdeči preprogi, po osrednji prireditvi pa se bodo pridružili preostalim gostom na najbolj pričakovani zabavi leta – viktorski zabavi v Kazinski dvorani SNG Maribor.

Viktorje 2013 bo v neposrednem prenosu predvajala TV Slovenija, in sicer v soboto, 7. junija 2014, z začetkom ob 19.55.
Kdo so nominiranci za viktorje popularnosti in strokovne viktorje?